Банско, карантина

Тази вечер в 19 часа ще бъде отменена 14-дневната карантина на град Банско. С това се отменя и забраната за влизане и излизане от града.

Трите контролно-пропускателни пункта, които бяха обособени при въвеждането на карантината, остават на входо-изходите на града, тъй като все още важи заповедта на здравния министър Кирил Ананиев от 25 март, с която в областните градове беше въведен строг контролно-пропускателен режим.

Това означава, че след отпадането на карантината тази вечер влизането в града и излизането от него ще се разрешава само при неотложност – по здравословни причини, за полагане на трудова дейност в населеното място, за връщане на настоящ или постоянен адрес, за полагане на грижи за близък от семейството или снабдяване с лекарства и стоки от първа необходимост, които не са налични. Всичко това се удостоверява с лична карта, документ от работодател и декларация, която попълва самото лице. В сила остават и всички други забрани на национално ниво.

Под строг санитарен контрол се възстановява производството, нормализират се доставките за бизнеса, както и износът на продукция от града.

На 17 март курортният град бе поставен под пълна карантина заради големия брой регистрирани случаи на коронавирус в града. От курорта бяха изведени 200 чуждестранни туристи, а на всички останали бе забранено да влизат или излизат от Банско.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!