Предвиденият за днес протест от 12:00 ч. пред сградата на МОСВ на работници от ТЕЦ „Марица 3“ се отменя, съобщиха от Синдикалната организация на КНСБ в ТЕЦ „Марица 3“. Причината за отмяната е решение на РИОСВ-Хасково да се възстанови работата на централата. 

Служители и работници на топлоелектрическата централа (ТЕЦ) „Марица 3“ в Димитровград бяха готови на ефективни протестни действия. В плановете им беше да има протест пред централата и блокиране на околовръстния път на Димитровград.

Централата бе затворена принудително на 21 април. Причината за мярката на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково бе системното неизпълнение на предписанията и установените нарушения на условията на Комплексното разрешително на ТЕЦ-а.

За това дружеството бе санкционирано многократно. Вчера Административният съд в Хасково отхвърли искането за спиране на заповедта за прекратяването на работа на мощностите.

Няколкостотин души персонал са обезпокоени за работните си места и за бъдещото си препитание, защото и към момента все още няма яснота кога работата ще бъде подновена, се казва в съобщение до медиите. В него пише още, че затварянето на ТЕЦ-а е скалъпено, за да се прикрие истинският виновник за замърсяването и временно да се успокоят гражданите.

Още икономически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук