Наско Сираков
На снимката: Наско Сираков и Константин Папазов

Константин Папазов обяви че е подал оставка като член на Надзорния съвет на ПФК Левски.

Това е станало по време на вчерашната среща за бъдещето на изпитващия финансови проблеми футболен клуб между ръководство, спонсори и фенове на „сините“.

„Подадох оставка от Надзорния съвет. Собственикът трябва да реши дали ще я приеме. Бях принуден да взема това решение под натиск. Мисля, че ако аз съм проблема, това е най-лесното решение за мен. Винаги съм работил с любов за ЛЕВСКИ и абсолютно безкористно! Горд съм, че преди малко повече от две години бях в основата ЛЕВСКИ да си възстанови своята автентичност. Година по-късно да намери подкрепата на генералния спонсор PALMS BET! Само ЛЕВСКИ за всички истински и безкористни ЛЕВСКАРИ! Завинаги един от ВАС!!!“, написа Папазов в профила си във Фейсбук.

Малко по-късно той публикува и втори пост в социалната мрежа, в който подчерта, че темата с оставката му е изчерпана и няма да коментира въпроса повече.

Припомняме, че Константин Папазов имаше водеща роля през лятото на 2020 г. при прехвърлянето на собствеността от тогавашния собственик на „Левски“ Васил Божков. Първоначално баскетболният треньор бе изявил готовност той да приеме акциите и да се погрижи за спасяването на „Левски“. В крайна сметка мажоритарният дял (86,6%) бе джиросан на Наско Сираков, който заяви, че ще даде 35% от този дял на Папазов, но това така и не се случи.

В началото Папазов помагаше активно за финансирането, дори веднъж отпусна заем, с който да се платят заплатите на футболистите. По-късно стана ясно, че Папазов  е оперирал със средства на бизнесмена Стойне Манолов, тогавашен собственик на ФК „Царско село“.

След това Папазов постепенно бе изтласкан от ръководните решения в „Левски“. Той бе набеден и за главен виновник за начина, по който бе разтрогнат договора с компанията за спортна екипировка „Макрон“, който струва на „Левски“ около 110 000 лв.

Още спортни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук