язовир

Тодор Николов е сложил край на живота си, заяви директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев, след като 44-годишният Тодор Николов, началник на пътната полиция в Казанлък, бе открит мъртъв в личния си лек автомобил край Бузовград.

„Днес, в района на язовир Копринка, установихме автомобила на колегата. От първоначалния оглед е ясно едно: прострелна входно-изходна рана в областта на главата, най-вероятно смъртта е настъпила внезапно – заяви комисар Хаджиев – Разпоредих психолог да окаже съдействие на семейството на Тодор – на сестра му, на племенницата му.“

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов добави, че Николов е сложил край на живота си със служебното си оръжие – пистолет „Макаров“. Пистолетът е бил в ръката му. В автомобила е намерена една-единствена гилза.

„На този етап няма как да знаем какви са точно причините“, заяви още той.

Атанасов съобщи, че в близост до утайника на язовир Копринка са намерени пачки с различни по номинал банкноти – около 4-5, намерени са боеприпаси и кобур с револвер.

„На този етап предполагаме, че това е вероятно незаконно оръжие. Каква е връзката със самото прострелване, на този етап не може да кажем, но това е една обективна находка – каза още окръжният прокурор – Дали става въпрос за корупционно деяние с опит за прикриване на следи, на този етап не може да кажем. Тепърва ще се води разследване“.

Атанасов посочи, че още не е известно колко са точно намерените пари, но сред тях има и валута, има банкноти от 20 лв. и от 100 лв. Те са престояли във вода.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!