Токио

Властите в Токио отмениха традиционната церемония за посрещане на новата година на кръстовището пред гара Шибуя, считано за едно от най-натоварените в света. Това се прави за втора поредна година като част от борбата срещу разпространението на коронавируса, съобщи на уебсайта си администрацията в града.

В популярните социални медии в Япония се разпространяват призиви да не се ходи до кръстовището Шибуя. Очаква се в навечерието на Нова година там да бъдат разположени допълнителни полицейски сили.

На 31 декември в 23:00 ч. ще бъдат изключени и 13-те гигантски екрана, разположени около кръстовището, които непрекъснато излъчват реклами, видеоклипове и др. Това се прави и за да се избегне привличането на хора в района и обичайното им струпване в последните часове на старата година.

Кръстовището пред гара Шибуя

Средно 3000 души преминават през кръстовището пред гара Шибуя при зелен сигнал на светофара, т.е. на всеки две минути. През празничните и почивните дни от там преминават средно 390 000 души дневно. В навечерието на Нова година десетки хиляди жители на Токио и туристи са се събирали около кръстовището преди пандемията.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук