на снимката: Тома Биков

„Една оставка крие рискове за икономическата ситуация в страната, която ще се усложни, при положение, че няма да бъдат приети актуализация на настоящия бюджет, нов бюджет за следващата година. Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков. По думите му няма никакви гаранции, че след избори ще има бързо съставяне на правителство или изобщо съставяне на правителство“.

Биков потвърди виждането на управляващите, че изборите трябва да са редовни, а не предсрочни:

„Нормалната ситуация е едно правителство да завърши мандата си, след което да отиде на избори. в настоящия случай става дума дали изборите да са декември или да бъдат март месец“.

По думите му позицията на ГЕРБ се формира от желанието в следващите месеци, до Коледа, да бъде подготвена следващата финансово-икономическа година за всички граждани:

„Хора останаха без работа още това лято, всички те трябва да могат да разчитат на държавата и през следващата година, независимо кой ще бъде на власт“.

Тома Биков обясни в предаването „Неделя 150″, че ако има гласуване за свикване на Велико народно събрание, правителството ще подаде оставка и ще се отиде на избори, които може би ще се изтеглят с 1-2 месеца назад. Ако не се съберат 160 гласа, правителството ще доизкара мандата си“.

Интервюто на Явор Стаматов с Тома Биков в предаването „Неделя 150“ можете да чуете от звуковия файл.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!