Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че имал информация в аванс, че се подготвя нова костинбродска афера, но не уточни дали сведенията му идват от службите, партийните структури или от прокуратурата. Поради тази неяснота, предположенията на Дончев звучат по-скоро като застраховка за евентуална загуба в София.

 

„Имаме информация в аванс, че съвсем скоро ще има опити за нова афера, подобна на тази преди няколко години в Костинброд“, каза Дончев на пресконференция на партията след окончателните резултати от изборите.

Той добави:

„Имаме данни, че ще има опити балотажът да бъде представен като подменен, корумпиран, купен, особено в София”.

Той призова всички, които имат данни за опити за манипулация на изборния процес, да подадат данни в прокуратурата и контролните органи.

Дончев припомни, че в началото на предизборната кампания е предупредил всички, че това са местни избори с цел гражданите да си изберат най-добрия отбор от кметове и общински съветници. „Местните избори не са парламентарни избори и не са референдум, но никой не ме чу“, заяви Дончев.

Според него „да се опитваш да превърнеш местните избори в парламентарни, а комплексният анализ да показва, че си трета политическа сила, е огромен гаф“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!