dollar stacks

Американското издание „Bloomberg” публикува новата си класация за най-богатите хора в света. Интерес факт е, че всички те всъщност обедняват. Сред първите 10 по богатство има 7 американци, двама европейци и един мексиканец. Вижте кои са те.

10. Сергей Брин

Той е компютърен специалист и учен, известен като един от основателите на Google заедно с Лари Пейдж. Неговото състояние се измерва на 49,1 млрд. долара. Последно той е загубил 915 млн. долара, посочва проучването.

9. Лари Пейдж

Вторият създател на Google изпреварва партньора си с една позиция. Богатството му е с по-малко от един милиард повече от това на Сергей Брин и възлиза на 50,4 млрд. долара. Загубите му обаче също са по-големи – 918 млн. долара.

8. Лари Елисън

Създателят на софтуерната компания “Oracle” е американец с европейски произход. Неговото богатство възлиза на 50,8 млрд. долара, но и загубите му са големи – 1,12 млрд. долара.

7. Марк Зукърбърг

Марк Зукърбърг

Той със сигурност няма нужда от представяне. Създателят на Фейсбук притежава точно 64 млрд. долара според Bloomberg. Около скандалите с „Кеймбридж Аналитика” акциите на компанията значително се понижиха, което със сигурност е довело и до лични финансови загуби за нейния създадел. Според Bloomberg те са в размер на 909 млн. долара.

6. Карлос Слим

Той има значително влияние върху телекомуникационната индустрия в Мексико, както и в други части на Латинска Америка. Контролира компаниите „Телефонос де Мехико“ („Телмекс“), „Телсел“ и „Америка Мовил“. Състоянието му възлиза на 67,5 млрд. долара, а загубите – на 355 млн. долара.

5. Амансио Ортега

Испанецът е основател и бивш президент на индустриалната група „Inditex“, от която Ортега притежава около 60%. Тази група компании има над 7000 магазина в 90 страни, с повече от 92 000 служители, най-известна от които е веригата магазини Zara. Притежава също марките Pull & Bear, Bershka, Massimo Dutti, Oysho, Zara Home, Kiddy’s Class, Tempe, Stradivarius. Богатството му е в размер на 70,1 млрд. долара.

4. Бернар Арно

Президентът на компанията „Луис Вютон” Бернар Арно е най-богатият европеец в света. Състоянието му възлиза на 70,6 млрд. долара, а загубите – на 118 млн. долара.

3. Уорън Бъфет

Той е Считан е за най-великия инвеститор в историята на модерните финансови пазари. Бъфет е главен изпълнителен директор и най-голям акционер на Бъркшър Хатауей. Притежава 84,1 млрд. долара.

2. Бил Гейтс

Основателят на една от най-големите софтуерни компании Microsoft очаквано остава в топ 3 на най-богатите мъже в света. Състоянието му според Bloomberg е 90,3 млрд. долара.

1.Джеф Безос

Основателят на една от най-големите плаформи за онлайн търговия Amazon е най-богатият човек в света. Освен с онлайн магазина, Безос е известен с аерокосмическата компания “Blue Origin”, както и с издателската къща на американския вестник „Woshington Post”.

Състоянието му е 118 млрд. долара, а загубите – 3,69 млрд. долара. Впечатляваща е разликата в състоянието на първия и втория по богатство мъже в света. Безос води пред Гейтс с почти 30 млрд. долара.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук