Навални
Алексей Навални

Руските затворнически власти измислиха нов начин да тормозят опозиционния руски политик Алексей Навални. Този път в килията на каторжния изолатор, в която Навални лежи често, бил натъпкан втори лишен от свобода. Но не какъв да е, а човек, който от 2 месеца не се е къпал и, за наказание, бил лишен от всякакви предмети за хигиена – сапун, паста за зъби, тоалетна хартия и пр.

Това разказва самият Навални в своя Телеграм канал, до който има достъп понякога.

„За пореден път се получи удивително съвпадение. Този човек от два месеца пушел на едно и също забранено за пушене място (в санитарното отделение, б.р.) и никой не му обръщал внимание. Вкарват ме в изолатора и той моментално е санкциониран за нарушението. Явно на някой му е хрумнало да направи задушната килия ми още по-задушна и непоносима, затова на човека му дали 15 денонощия изолатор за неправилно пушене“, пише иронично Навални.

„Особената прелест в случая е, че през последните месеци човекът не се е къпал и не са му давали дори елементарни хигиенни принадлежности. Сами разбирате, че ми го пращат вече маринован. Използват човека като тампон с бактерии“, разказва лютият враг на Путин, а филмът по неговия живот наскоро спечели най-големите световни награди за документално кино – БАФТА и Оскар.

Че Алексей Навални е отново в наказателния изолатор, стана ясно преди 3 дни. По негови думи този път са го пратили в карцера, защото „неправилно се представил“ пред затворническото началство. Политикът е затворник от повече от 2 години и това не е първият случай, при който в килията му „добавят“ втори човек. Досега обаче бяха все току-що изписани от инфекциозното отделение – недолекувани от хепатит, грип, коронавирус. В резултат той се разболя тежко през февруари. Адвокатът му съобщи, че са го „лекували“ със свръхдози антибиотици, от които той получил усложнения на черния дроб и отслабнал с още 7 килограма.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук