Слави - Тошко
На снимката: Слави Трифонов и Тошко Йорданов

„Още не се знае какво ще стане. Правим това, което сме казали – това, което сме обещали. Ще си държим на думата. Казахме, че ще разградим модела ГЕРБ“, това заяви тази сутрин Тошко Йорданов от партия „Има такъв народ“ в ефира на NOVA. По думите му те действително били разградили този модел. В изказването на Йорданов виждаме и заявка, че партията му ще продължи да разгражда ГЕРБ и ДПС. Нищо, че преди броени седмици Тошко Йорданов и „Има такъв народ“ гласуваха и с ГЕРБ, и с ДПС за свалянето на правителството „Петков“.

Преди това пък „Има такъв народ“ и ДПС гласуваха особено синхронизирано и по друг важен въпрос – при избора на гуверньор на БНБ. Тогава „Има такъв народ“ подкрепи своя кандидат Любомир Каримански, а единствено „за“ Каримански заедно с ИТН гласуваха депутатите от Движението за права и свободи.

Защо Трифонов не подава декларация пред КПКОНПИ?

Както е известно от справките в регистъра на декларациите за имущество, които подават лицата, заемащи висши публични длъжности, публикуван в сайта на Антикорупционната комисия, Слави Трифонов, настоящ председател на „Има такъв народ“, е сред хората, които не са подали своята декларация в срок. При Трифонов това е рецидив, тъй като той не подаде декларация и миналата година. Вижте повече.

Попитан защо лидерът на ИТН не декларира имущество пред КПКОНПИ, Тошко Йорданов  отговори следното:

„Това е административно изискване, правят ви проверка и ви налагат глоба, че не сте го спазили. Няма човек в тази държава, който да каже, че Слави Трифонов не си е изкарал парите по телевизията. Не ходи нощем да мие коли, та да има други доходи. Като се подаде декларация, има колеги, които го обръщат на мръсен сеир. Смисълът на подаване на декларация е дали има мръсни пари, а мръсни пари няма. Има глоба, че не е спазено административното изискване и това е“.

Само че съмненията около това защо лидерът на ИТН, който като лидер на партия, получаваща субсидия, е длъжен да подаде декларация, но не го прави, остават. И едва ли могат да бъдат потулени с налагане на глоба.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук