Тошко Йорданов

Ако предварително заявените декларации за промяна на държавата, а не за желание за постове, са верни, би трябвало да има правителство. Това каза Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ в декларация от името на групата в началото на 46-ото Народно събрание.

„Този парламент е по-различен от предишния. Според нас е доста по-близък до реалността и до това, което желаят българските граждани. Самият факт, че тук присъства Министерски съвет, означава, че хората, които стоят тук, не се срамуват да застанат зад нас. Всички знаем какви са резултатите на изборите. До голяма степен знаете и какво ще направим като политическа сила. Ние ще предложим кандидат, когато президентът Радев даде мандат, и ще проведем разговори за политиките, които трябва да се провеждат“, допълни той.

По думите му с повечето партии, с които ще проведат разговори, нямат различия за главния прокурор и за унизителните пенсии на нашите майки и бащи. „В следващите 14-15 дена, ако предварително заявените декларации за промяна на държавата, а не за желание за постове, са верни, би трябвало да има правителство, което да продължи работата, която започна служебният кабинет. Това е посоката, в която трябва да се развива страната. Ако няма – вероятността да отидем на поредни предсрочни избори, е голяма“, заяви още Йорданов.

„Следващите дни ще стане ясно дали можем да работим заедно за нещата, които декларираме или ще ходим на избори. Ако се стигне до там, няма нищо не правилно и недемократично“, заяви още Йорданов.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!