катастрофа

Най-малко 50 души са били убити в петък, след като влак прегази тълпа, събрала се да гледа фестивал в град на Амритсар, съобщи полицията. Влакът се врязал в тълпата, която стояла на железопътната линия, за да гледа шоу с фойерверки по време на празненствата.

„Имаше много шум, тъй като бяха хвърляни пиратки и фойерверки и изглежда, че не са били в състояние да чуят приближаващия влак“, заяви полицейски служител на сцената пред АФП.

Един очевидец казал пред местния телевизионен канал, че настанал пълен хаос, когато тълпите забелязали, че влакът „идва много бързо“ към тях.

„Всеки бягаше в паника и внезапно друг влак се заби в тълпата хора“, каза той.

„Има повече от 50 жертви, като приоритет сега е пострадалите да бъдат откарани в болницата“, каза пред репортери комисарят на полицията на Армитсар.

В Индия има стотици железопътни прелези, които са неохраняеми, а шофьорите често игнорират предупреждениеята за приближаващ се влак, поради което на такива места често стават трагедии. Близо 15 000 души умират всяка година по железниците на страната, според правителствен доклад за 2012 г.

Главният министър на Пенджаб Амариндж Сингх е поръчал разследване на последното бедствие.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!