Президентът на САЩ Доналд Тръмп блокира публикуването на документа на демократите за евентуалната руска намеса в изборите в САЩ през 2016г.

Като причина за това, в писмо до комисията по разузнаване към Камарата на представителите, съветникът на Белия дом Дон Макган отбелязва, че министерството на правосъдието е идентифицирало част от десетте страници и е установило, че съдържа информация, която „би създала особено значими опасения за националната сигурност и правозащитните интереси” на страната.

В друго писмо от ФБР също споделят опасения от разгласяване на материала.

Лидерът на малцинството на демократите в Камарата Нанси Пелоси обаче нападна Тръмп с обвиненията, че президентът очевидно иска да скрие нещо.

Тези документи се превърнаха в основна тема във Вашингтон през последните няколко дни.

Администрацията на Тръмп е разтресена и от серия оставки. Днес Дейвид Соренсен – който отговаря за писането на речи в Белия дом се оттегли след обвинения в домашно насилие, въпреки, че  отрича да е упражнявал тормоз над бившата си съпруга.

Това е втората оставка в Белия дом в рамките на седмица. В четвъртък на съветникът на Тръмп – Роб Портър също се оттегли от поста си след обвинение в домашно насилие от страна на две бивши негови съпруги.

Свързани статии:

Оставка в Белия дом след обвинения в домашно насилие

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук