Бившият кандидат-президент от Републиканската партия и бъдещ сенатор Мит Ромни атакува президента Доналд Тръм, казвайки че стопанинът на Белия дом е всял масов страх в света.

В своя публикация във вестник „Вашингнон поуст” той казва, че Тръмп не се е издигнал до нивото на президент. В миналото Ромни беше голям критик на Тръмп, но въпреки това спечели сенаторското място на щата Юта като кандидат на Републиканската партия.

 

Президентът Тръмп отговори светкавично в Туитър, казвайки „Аз извоювах голяма победа, а той не”.

„…Бих предпочитал Мит да се фокусира върху граничната сигурност и още много сектори, където може да бъде полезен. Аз извоювах голяма победа, а той не. Той трябва да бъде щастлив заради всички републиканци. Бъди ОТБОРЕН играч и ПОБЕЖДАВАЙ!”, пише Доналд Тръмп в социалната мрежа.

Времето, в което Ромни изказа мнението си – едва два дни преди да се закълне като сенатор- събуди подозрения у анализаторите, че той възнамерява да се кандидатира за президент срещу Тръмп на следващите избори.

В своята статия бъдещият сенатор похвали много от политиките на Тръмп – данъчните реформи и назначаването на консервативни съдии, изправянето срещу „нечестните търговски практики на Китай” .


Но по-нататък той пише:

„С толкова разделена нация, обидена и разярена, президентски качества като лидерство са от първа необходимост. Именно тук личат най-големите пропуски на изпълняващия тази длъжност.”

Ромни пише още, че ще подкрепя президента за изпълняването на политики, които са в интерес на щата Юта и на САЩ, но ще се противопоставя на действия, които са „разделящи, расистки, сексистки и антимиигрантски, нечестни или разрушаващи демократичните институции”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук