президент
на снимката: Доналд Тръмп, Меган Маркъл, принц Хари

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че се надява съпругата на принц Хари Меган Маркъл да се кандидатира за президент от Демократическата партия на следващите избори. Той каза това в интервю, излъчено по Fox News.

Тръмп беше помолен да коментира информацията в някои американски медии, че Маркъл разглежда подобна възможност и се среща с представители на Демократическата партия на САЩ.

„Надявам се, че ще бъде така. Ако това се случи, ще бъда още по-мотивиран да се кандидатирам. Не съм й почитател” отговори Тръмп. Републиканецът заяви по-рано, че възнамерява да вземе окончателно решение за евентуално участие в следващите президентски избори по-късно.

Той припомни неотдавнашното интервю на принц Хари и съпругата му с американската телевизионна водеща Опра Уинфри. В него Маркъл обвини кралския двор в расизъм и ограничаване на личните й свободи. Интервюто предизвика остри реакции във Великобритания. Стигна се дори до уволнението на популярния журналист Пиърс Морган, който разкритикува остро поведението на Хари и Меган.

Във връзка с обвиненията към кралското семейство, Тръмп подчерта, че се е срещал с Елизабет II и е останал с много добри впечатления от нея. „Мисля, че кралицата е прекрасен човек“, каза републиканецът.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!