Доналд Тръмп
на снимката: президентът на САЩ Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е оставил, в съответствие с традицията, писмо до новоизбрания президент Джо Байдън. Какво отиващият си лидер пише в него, е неизвестно, предаде Си Ен Ен, позовавайки се на източник. Мелания Тръмп също е оставила „кратко поздравително послание“ до бъдещата Първа дама на САЩ.

В САЩ има традиция – в деня на встъпването в длъжност отиващият си президент оставя на своя наследник писмо с най-добри пожелания и съвети. Обикновено съобщението се оставя на масата в Овалния кабинет.

Ще се завърна

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща на своите поддръжници „да се върне по един или друг начин“.

„Обичаме ви. Ще се върнем по един или друг начин… Желаем ви всичко най-добро. Ще се видим скоро“, каза той, обръщайки се към тълпа от роднини и привърженици в авиобазата Andrews AFB, преди да замине за Флорида.

Той изрази специални благодарности към вицепрезидента Майк Пенс и Конгреса, като каза, че са свършили добра работа заедно.

„Това бяха невероятни четири години“, каза Тръмп в кратката си реч към служители, поддръжници и членове на семейството му. „Постигнахме толкова много заедно. Винаги ще се боря за вас“.

Тръмп не се обърна към Байдън по име, но заяви, че пожелава на новата администрация „голям късмет и успех“.

След това Тръмп слезе при семейството си, прегърна дъщеря си Тифани, и вече тръгвайки към самолета, се върна, за да се ръкува с бившия шеф на кабинета на Белия дом Марк Медоус. След това заедно с Мелания се отправи към президентския самолет покрай почетния караул.

Съпругата на Доналд Тръмп, Мелания Тръмп, заяви, че за нея е било чест да бъде Първа дама на „прекрасната страна“ САЩ.

„За мен беше огромна чест да бъда ваша Първа дама“, каза Мелания от сцената в базата „Сейнт Андрюс“ в Мериленд, преди да се отправи към Флорида, където Тръмп ще посрещне края на президентския си мандат.

Тя обеща на събралите се да изпратят бившия президент роднини и близки да се молят за тях и да си спомнят всички.

„Бог да благослови тази прекрасна страна“, каза Мелания Тръмп.

Семейство Тръмп напусна Белия дом четири часа преди встъпването в длъжност на новия президент, нарушавайки традицията отиващия си президент и първата дама се срещат с новата президентска двойка.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!