Сериозно мнозинство от американците смятат, че Тръмп ще получи втори мандат. Повече от 60% от анкетираните вярват, че Доналд Тръмп ще бъде преизбран за президент през ноември тази година. Това показват резултатите от проучване, огласено от телевизионния канал CBS и изследователската агенция „YouGov“.

65% от регистрираните американски избиратели казват, че Тръмп „определено“ или „вероятно“ ще спечели изборите през ноември, докато 35% смятат, че той е „малко вероятно“ или „определено няма“ да спечели. Повече от 90% от привържениците на Републиканската партия са уверени, че настоящият президент ще остане на поста си за втори мандат, повече от една трета от демократите също са съгласни с това.

Само 42% от поддръжниците на Демократическата партия вече са решили за кого ще гласуват.

В същото време нито един от кандидатите за президент на САЩ от Демократическата партия, според проучването, няма необходимата подкрепа, за да се противопостави на Тръмп. Най-популярния от тях – сенаторът Бърни Сандърс печели доверието само на 27% от американците, които са уверени в загубата на настоящия стопанин на Белия дом. Освен това, проучването отбелязва, че 49% от анкетираните привърженици на демократите са убедени, че бившият вицепрезидент Джоузеф Байдън ще успее да победи Тръмп, а 45% смятат, че само Сандърс е способен на това.

Анкетата, в която участваха 10 хиляди регистрирани избиратели, се проведе от 20 до 22 февруари.

В Милуоки, Уисконсин, между 13 и 16 юли, ще се проведе Националният конгрес на Демократическата партия, където ще бъде обявено името на съперника Тръмп. 59-те президентски избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември 2020 г.

Досега обаче въпреки очакванията Байдън да бъде фаворит, най-впечатляващо се представя Бърни Сандърс и на последния дебат на кандидатите на демократите се наблюдаваше обединение на останалите край общата цел – да спрат неговия марш към кандидатпрезидентската номинация. Самият Сандърс бе доволен от дебата.

Следващият „супервторник“, когато ще гласуват 14 щата, е на 3 март.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!