Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп даде заявка, че ще се кандидатира за втори мандат начело на Съединените щати през 2020 година.

Информацията съобщи заместник-говорителят на Белия дом Хоугън Гидли.

„Тръмп несъмнено ще се бори отново за поста на президент в следващите избори“, обяви Гидли пред медийните представители във ведомството.

Журналистите помолиха Гидли да коментира речта на легендарната телевизионна водеща Опра Уинфри по време на церемонията по връчването на 75-тите награди „Златен глобус“ тази неделя.

След нея редица американски медии съобщиха, че Уинфри обмисля участие в президентските избори след 2 години, през 2020.

Опра Уинфри
на снимката: телевизионната звезда Опра Уинфри

В речта си при приемането на наградата „Сесил Б. Демил“ за цялостни постижения Опра обяви настъпването на нова ера за жените и момичетата, малтретирани от мъже.

„И когато новият ден най-накрая настъпи, това ще е благодарение на много прекрасни жени, много от които са в залата тази вечер, а и на някои забележителни мъже, които се борят упорито да станат лидери и да ни отведат във времето, когато на никого повече няма да се налага да казва „аз също“, каза Уинфри, имайки предвид движението в социалните мрежи срещу сексуалния тормоз. Тя изтъкна и примера на жени, борили се за гражданските права в САЩ.

По този повод Гидли заяви, че не е обсъждал с Тръмп речта на Уинфри или нейните планове, но че „ще се радват да отговорят на всяко предизвикателство, което който и да било, било то дори Опра Уинфри, реши да им отправи“.

Ако Тръмп се кандидатира за втори мандат, то той най-вероятно ще трябва да се бори с още една звезда от Холивуд – бившият кечист Дуейн Джонсън (Скалата), който вече даде заявка, че ще се кандидатира за държавен глава.

Дуейн Джонсън (Скалата)
на снимката: холивудският актьор Дуейн Джонсън (Скалата)
За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!