Тръмп, Епщайн
на снимката: Доналд Тръмп и Джефри Епщайн с млади дами на парти; източник: NBC

Американският президент Доналд Тръмп сподели пост в „Туитър”, промотиващ конспиративна теория за смъртта на финансиста, склонявал малолетни към проституция, който се самоуби в килията си, Джефри Епщайн.

Туитът от потребителя на Терънс К. Уилямс обвинява за смъртта на Епщайн бившият държавен секретар Хилъри Клинтън и бившия президент Бил Клинтън, като не предоставя доказателства за това.

Туитът включваше хаштаговете #ClintonBodyCount и #ClintonCrimeFamily, както и снимка на бившия президент, така и на бившия държавен секретар.

Постът гласи:

„Джефри Епщайн имаше информация за Бил Клинтън и сега е мъртъв. ”

Теории за конспирация, свързващи смъртта както с Клинтън, така и със самия Тръмп, доминираха в събота в социалната мрежа.

Говорителят на Бил Клинтън отговори:

„Смешно и, разбира се и не е вярно – и Доналд Тръмп го знае. Дали е задействал 25-ата поправка вече?“

ФБР започна разследване за смъртта на Епщайн. Социалните мрежи полудяха. Най-задаваният въпрос е как един „високопоставен” затворник, който е бил под наблюдение, се самоубива само месец, след като е направил опит да отнеме живота си.

Въпреки уверенията на органите на реда, Тръмп и други служители на администрацията, изглежда, са подкрепят необоснованите конспирации, предполагащи, че семейство Клинтън по някакъв начин са участвали в смъртта на Епщайн.

Епщайн, богат финансист, беше добър познайник на много високопоставени хора, включително Тръмп и Бил Клинтън.

Федералният апелативен съд в петък разпечата повече от 2000 страници документи. Документите включват полетни записи, които показват, че Тръмп е летял с частния самолет на Епщайн през януари 1997 г. от Палм Бийч, Флорида, летище до Нюарк, Ню Джърси.

През 2015 г. вече несъществуващият новинарски сайт Gawker публикува полетни дневници за един от частните самолети на Епщайн, които показват, че Бил Клинтън е летял няколко пъти с него.

Кадри от архива на NBC от 1992 г. показват, че Тръмп и Епщайн купонясват заедно. През 2002 г. Тръмп каза пред списание „Ню Йорк“, че Епщайн е „страхотен човек“ и „е много забавно да бъда с него“.

„Той харесва красиви жени, колкото и аз, и много от тях са от по-младата страна“, казва Тръмп пред списанието.

След арестуването на Епщайн по обвиненията в трафик на деца, Тръмп каза, че „не е фен“ на Епщайн.

Още информация за провиненията на милионера може да прочетете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!