Обвиненият в неморални действия към малолетни,  Джефри Епщайн се е самоубил в затвора на Ню Йорк. Той беше обвинен в трафик на жени.

66-годишният Епщайн принуждавал млади момичета да правят „голи масажи” на него и неговите богати приятели, както и много други извращения.

Епщайн се е самоубил в затвора в Манхатън, а тялото му е намерено тази сутрин от надзирателите, съобщават американските медии.

Според Ен Би Си, мъжът се е обесил.

Джефри Епщайн

Финансистът – приятел на принц Андрю, който отрича да е участвал във вакханалиите, организирани от Епщайн – се призна за виновен по обвиненията в трафик на жени. Той е „продавал” плътта на десетки 14-годишни момичета.

Миналият месец той беше открит в затвора след неуспешен опит за самоубийство.

Ковчежникът беше арестуван на 6 юли. Той се оплакваше от условията в затвора и обжалва решението на федералния съдия за постоянно задържане, докато чака съдебния процес.

Епщайн делеше един затвор с познатия наркобос Ел Чапо, който също е недоволен от условията в килиите, наричайки престоя си зад решетките „психологически, емоционални и психически изтезания 24 часа на ден.”

Джефри Епщайн

Епщайн настояваше да бъде пуснат под домашен арест в имението си за 77 милиона долара в Горен Манхатън.

Федералният съдия му каза, че прокурорите са показали с ясни и убедителни доказателства, че той би представлявал опасност за обществото, ако бъде освободен в очакване на процеса.

Прокурорите казаха също, че има висок риск Епщайн да използва богатството си, за да се укрие.

Епщайн призна, че е карал непълнолетни да проституират. За това той получи 18-месеца затвор.

В последното наказателно дело прокурорите обвиниха Епщайн, че е принуждавал момичета под 18 години да извършват голи „масажи“ и други непристойни „услуги”, дори плащал на някоя от „служителките си”, за да води нови момичета.

Богатството на Епщайн се равнява на 559 милиона долара. Той притежава частен самолет и имоти в Париж и на Вирджинските острови.

Приятелят на Епщайн – принц Андрю – също бе обвинен от друга жена, че я е насилил в дома на Епщайн.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!