На снимката: Пламен Шляпашки /ляво/ и Георги Начев

Възрастна жена се е споминала при изключително съмнителни обстоятелства и роднините й имат основания да смятат, че тя е поредната жертва на зловещото дуо Пламен Шляпашки – Георги Нанчев, които убиха, нарязаха на парчета и изхвърлиха в контейнери край Негован бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Мария, съобщава Нова.

85-годишната Цветанка Стоянчева, държала в дома си 70 000 евро от продадена земя. Апартаментът й също бил продаден, на Петър Петров от Радомир, а пълномощник по сделката е бил Пламен Шляпашки. След смъртта й парите липсват.

Жената е починала при мистериозни обстоятелства. Паднала между две коли поради инсулт и дъщеря й не била допусната до нея в болницата. Малко преди смъртта си баба Цветанка е изтеглила сумата от 70 000 евро от сметката си, защото не е имала доверие на банките. Държала е парите в чанта с документи в дома си.

„С Шляпашки майка ми се е запознала посредством голямата ми сестра Мая. Те са били колеги с Пламен в Техническия университет. Тя работи като чистачка. Споменала е, че има нужда от боядисване и той й е предложил да й помогне и тя го е наела. Сменял е патрона на майка ми, носил им е кафе и алкохол. Постепенно той се внедрява между тях, изпълнява им разни дребни поръчки и изведнъж парите изчезват от апартамента. Впоследствие се оказа и че апартаментът е продаден“ – казва една от дъщерите на починалата старица.

Оказало се, че Цветанка е упълномощила Шляпашки да продава жилището на когото намери за добре.

Наследниците са завели гражданско дело за измама и искат искат ексхумацията на мистериозно починалата старица, за да се установят факти и обстоятелства, които имат значение за това дали е имало някакви вещества в кръвта й.

„Не мога да се ангажирам с конкретна информация относно предполагаемата трета жертва на убийците от Негован“ – каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание във връзка с предполагаемата трета жертва на убийците от софийското село, съобщава „Фокус”.

Министърът заяви, че разследването се е фокусирало върху евентуални минали престъпления на убийците от Негован и обеща да съобщи, ако се открият „категорични доказателства за извършено от тях престъпление“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!