Крава

Ураганът „Дориан“, ударил бреговата ивица на щата Северна Каролина на 6 септември, помел и три крави, които почти 10 дни по-късно са открити живи на остров. Животните бяха отнесени от морето и високите вълни, предизвикани от урагана от първа категория в началото на септември. Кравите бяха намерени живи на километри на пясъчни острови от агенти на националния парк „Кейп Лукаут“, съобщиха местните медии.

Очевидно трите крави са плували от 6 до 10 километра в морето, преди да стъпят на сухо, в случая става въпрос за остров от дюни и растителност, съобщи вестник „Charlotte Observer“. Тази тънка пясъчна ивица, образуваща низ от бариерни острови, се простира на над 300 км по крайбрежието на Северна Каролина.

Трите преживни животни са част от стадо, живеещо свободно на частна земя на полуостров, наречен остров Кедър.

Ураганът Дориан предизвика „мини-цунами“, което уби около 30 диви коня, някои от които също бяха откарани в морето. Трите крави бяха идентифицирани от техния пазач Уди Ханкок. Те вероятно ще бъдат и репатрирани с лодка на първоначалното си пасище, заяви говорител на Федералния парк „Кейп Лукаут“, цитиран от наблюдателя на Шарлът.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук