народно събрание, борисов, вторник

На 27 април, вторник, ще заседава Временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50% държавно участие през последните 10 години.

На първото си заседание преди седмица, комисията, оглавена от Мая Манолова от „Изправи се. Мутри вън”, прие „стартов списък” с девет, засега, приоритета. В списъка са включени шестте държавни горски дружества, сделките на Софийската стокова борса с предприятията с повече от 50% държавно участие, проекта „Турски поток“ и „Булгартрансгаз”, както и Българска банка за развитие.

Комисията ще проверява разходваните пари от третия кабинет на Борисов за четирите години мандат. В това са включени строителството на магистрали и пътища, както и програмата за саниране.

В дневния ред на предстоящото заседание е записано като първа точка членовете на комисията да разгледат информация за изпратените писма до държавните предприятия и ведомствата, включени в „стартовия списък”. Депутатите ще гласуват предложения за по-нататъшни действия на комисията.

Заседание във вторник ще проведе и Комисията по правни въпроси. На него депутатите ще проведат обсъждане за второ гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Припомняме, че той беше внесен от Ива Митева от „Има такъв народ”.

Ще заседава и Комисията по бюджет и финанси. Народните представители ще обсъждат Проект на Национален план за възстановяване и устойчивост.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!