Чух и прочетох всякакви неща за себе си – внушения, лъжи всякакви глупости. Не правихме само телевизионни предавания, реализирахме много каузи. Всичко беше пред вашите очи. Изумява ме, че все още има хора, които не разбират какво правим. Правим това, което ни повелява моралът и законът. Това заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов във видеообръщение.

Действащата система възпроизвежда неморални хора. Освен от морала ние се водим от закона. Изпълнихме закона, въпреки всички пречки и организирахме референдум. Това е първият референдум, организиран от гражданите. Гласуваха 3,5 милиона българи. Повече от категорична бе волята за смяна на политическата система. Срещу нас се изправиха всички. Не можех да приема за край захвърлянето на бунището на идеите на референдума. Не можех да приема, че шепа комплексирани ще тържествуват над българския народ. Единственият начин да променим нещата беше отвътре, но отново по закон. Така реализирахме политическият проект „Има такъв народ“, който се яви на два избора, подчерта Трифонов.

Има такъв народ няма да прави коалиция с нито една партия, ще поеме политическа отговорност да състави самостоятелно правителство. Правителството ще бъде съставено от експерти, които ще имат приоритети, заяви Трифонов.

ИТН предлага свой кабинет с премиер Николай Василев

Николай Василев е предложението на „Има такъв народ“ за министър-председател на България. Това съобщи лидерът на партията Слави Трифонов.

„Има такъв народ“ няма да прави коалиция с нито една партия, ще поеме политическа отговорност да състави самостоятелно правителство. Правителството ще бъде съставено от експерти, които ще имат приоритети, заяви Трифонов в обръщение.

Има такъв народ са предложили да влязат трима успешни министри, по думите на Трифонов – Кирил Петков, Николай Денков, и Асен Василев, но те са отказали на предложението.

„Има такъв народ“ предлага Мария Бойчинова за финансов министър.

За икономически министър предлага Любомир Дацов.

Наталия Митева е предложена за министър на образованието.

Красимир Ненов е предложен за министър на енергетиката.

Велислава Петрова за министър на здравеопазването.

Михаела Лашова е предложена за министър на регионалното развитие и благоустройството.

За министър на транспорта е предложен Христо Алексиев.

Ивайло Кожухаров за министър на туризма.

Пламен Абровски е предложен за министър на земеделието.

За министър на отбраната е предложена Теодора Генчовска – възпитаник на Военната академия, квалификации в САЩ, кариерата й стартира в ГЩ на БА, началник на отдел на НАТО и ЕС в МО, говори два езика, на 50 години.

Лилия Иванова е предложена за министър на труда, социалната и демографската политика.

За министър на културата е предложена Станислава Армутлиева.

Петър Илиев е предложен за министър на правосъдието, специализирал е европейско право във Великобритания, преподавател по конституционно право в СУ.

Радостин Василев е предложен за министър на младежта и спорта, юрист, занимава се със спортни казуси.

Антония Валентинова – министър без портфейл по ромските въпроси, лекар. Тя е ромка на 27 години.

Ради Найденов е предложен за министър на външните работи.

Проф. Николай Радулов – вицепремиер и министър на вътрешните работи, има квалификации в САЩ и Великобритания, с над 33 години опит в сектор сигурност.

Приоритетите на „Има такъв народ“

Като приоритети на предложеното от „Има такъв народ“ правителство лидерът на партията Слави Трифонов изброи построяване на необходимия брой детски градини в столицата, които да осигурят място за всички неприети деца.

„Колкото трябват, толкова“, посочи Трифонов и продължи да изброява: Построяване на чисто нова детска болница в София, закупуване на хеликоптери за спешна медицинска помощ, както и продължаване на работата по построяването на всички магистрали, проектирани в България.

В сферата на образованието пък Трифонов обеща 1 млн. таблета за учителите и учениците, закупени от държавата, които да ги подпомагат в обучението.

Лидерът на „Има такъв народ“ посочи като приоритет и стартиране на процедура по приватизацията на Българската банка за развитие (ББР) – 51% на стратегически инвеститор и 49% през Българската фондова борса. Закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура, членство на България в Европейската космическа агенция и изпращане в Космоса на български и северномакедонски астронавти, също бяха сред приоритетите, набелязани от Слави Трифонов.

Припомняме, че  ГЕРБ на Бойко Борисов и „Има такъв народ“ на Слави Трифонов са с приблизително еднакви резултати, като разликата между тях е минимална. До момента ГЕРБ-СДС води с по-малко от половин процент. Техният резултат е 23.91%, а този на „Има такъв народ“ е 23.66%.

Партията на Трифонов, обаче води убедително в гласуването зад граница. При обработени 55,23% ИТН печели 33.26%, следвана от ДПС – 19,84%.

При тези резултати се очертава ИТН да получи около 65 мандата.

 

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!