Цените на имотите

Цените на жилищните имоти в британската столица падат през третото тримесечие на годината за първи път от 2009г. насам под натиска на спада на реалните доходи на британците. Това сочат данните, публикувани от банка Nationwide.

Средната цена на недвижимите имоти е регистрирала спад от 0.6% в Лондон в тримесечието от юли до септември спрямо същия период на 2016г. Средната цена на къща или апартамент е достигнала през третото тримесечие близо 472 000 паунда (538 000 евро) – над два пъти повече от средното равнище в страната от 211 000 паунда.

За сметка на това цените в цялата страна са нараснали с 2.2% на годишна основа, тъй като ниските лихвени проценти и високата заетост подкрепят търсенето. Но натискът върху доходите на домакинствата изглежда се отразява на доверието, коментират от банката.

Покупателната способност на британските домакинства страда в последните месеци заради рязкото повишаване на инфлацията, стимулирано от оскъпяването на вносните продукти заради срива на курса на паунда след решението на британците да напуснат Европейскиая съюз на референдума от 23 юни 2016 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук