На снимката: Цецка Бачкова

Цецка Бачкова влиза в битката за председател на ДСБ, който ще се избира на 12 февруари. Това съобщи самата тя във „Фейсбук“. 

Преди това единствен кандидат за поста бе настоящият лидер Атанас Атанасов, а Радан Кънев обяви, че няма да се кандидатира

През последните години за мен, за нас и за нашите съмишленици става все по-болезнено отдалечаването на ДСБ от идеологическите основи, поставени от Иван Костов и ярките политически авторитети, които създадоха тази партия. ДСБ е призвана да бъде не просто последовател, а съзидател и надежден пазител на демокрацията, пазарната икономика, десните политики и евроатлантическия път на България, посочва Бачева.

Същевременно тя кани настоящия председател Атанас Атанасов на публичен дебат за бъдещето на ДСБ. Бачкова акцентира, че през 2017 е участвала в създаването на коалицията Демократична България.

ДБ не е просто коалиция между трима или четирима лидери на партии и техните партийни елити. Това е обединението на свободните хора в България, на независимите и активни граждани, на предприемачите, на демократите, на почтените и достойни българи. И именно затова ние трябва да приемем като основна и неотменима задача да създадем и отстояваме политиките, които да ни издигнат на нивото на нашите избиратели. Моят мандат като председател на ДСБ ще бъде посветен на всеотдайна работа в името на просперитета и достойнството на тези хора”.

Мандатът на Атанасов изтече преди последните парламентарни избори на 14 ноември и така той не се наложи да подава оставка, като лидерите на другите формации в коалицията „Демократична България“ – „Да, България“ и „Зелено движение“. Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов вече беше преизбран на поста.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук