Цветан Цветанов
на снимката: Цветан Цветанов

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и представители на  „Републиканци за България” ще внесат документи за регистрация на партията в Софийски градски съд.

По закон срокът за внасяне на събраните подписи след учредяването на партията е 3-месечен, а минимумът брой членове 2500. Към момента има над 5 000 лица заявили желание за членство в „Републиканци за България”, съобщиха от новата политическа формация.

Инициативният комитет на партията беше представен на 20 септември и е съставен от 89 души. Седмица по-късно на 27 септември бе учредена и политическа партия „Републиканци за България“ в присъствието на 1123 души.

Тогава Цветанов заяви:

„Нека у вас да не остава усещането, че „Републиканци за България“ ще се управлява от джипка, от която безотчетно ще се раздават пари”.

С това той отправи директна критика към лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов.

„Това, което наблюдаваме през последната една година, е липсата на ясен хоризонт за бъдещето на страната. Наблюдаваме и 80 дни протести, а това е негативна енергия, натрупвана през времето. В „Републиканци за България“ ще затвърдим пътя ни към евроатлантическите ценности на страната“, заяви още Цветанов.

И добави, че България се нуждае от предсрочни парламентарни избори, защото сегашното управление се е изчерпало.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук