Днес Цветан Цветанов официално учреди своята партия „Републиканци за България”. На днешното учредяване на партията са присъствали 1123 души. В партията вече има 4 000 членове.

На брифинг след събитието той заяви:

„Нека у вас да не остава усещането, че „Републиканци за България“ ще се управлява от джипка, от която безотчетно ще се раздават пари”, заяви още Цветанов.

С това той отправи директна критика към лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов.

„Това, което наблюдаваме през последната една година, е липсата на ясен хоризонт за бъдещето на страната. Наблюдаваме и 80 дни протести, а това е негативна енергия, натрупвана през времето. В „Републиканци за България“ ще затвърдим пътя ни към евроатлантическите ценности на страната“, заяви Цветанов.

И добави:

„България се нуждае от предсрочни парламентарни избори, защото сегашното управление се е изчерпало. В много случаи ДПС и ГЕРБ са като едно цяло”.

Примерите за това са много, последният е от частичните местни избори в Момчилградско и Ардинско, където е издигнат само по един кандидат и той е от ДПС.

„Ако попитате къде е ГЕРБ, ще видите, че ги няма“, каза Цветанов и добави, че българите мюсюлмани ще припознаят реалната алтернатива в „Републиканци за България“.

Той обяви, че вече има репресии от страна на управляващите срещу „Републиканци за България“:

„Има трима от учредителите, които заявиха, че ще участват. Днес се обадиха сутринта и казаха, че им е оказан натиск и няма как да дойдат. Те са от Силистренско“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!