Политическа партия „Републиканци за България“ ще участва самостоятелно в предстоящите избори. Това каза лидерът на новата формация Цветан Цветанов, след като внесе документите за регистрация на партията в Софийски градски съд.

По закон срокът за внасяне на събраните подписи след учредяването на партията е 3-месечен, а минимумът брой членове 2500. От „Републиканци за България“ са внесли  5717 заявления за членство.

Инициативният комитет на партията беше представен на 20 септември и е съставен от 89 души. Седмица по-късно на 27 септември бе учредена и ПП „Републиканци за България“ при наличието на 1123 души.

След изборите Цветан Цветанов вижда партията на водещо място.

„Водещо място, незaобиколим фактор и един гарант за евроатлантическия път, който трябва да бъде защитаван“, заяви той.

Основната цел не е просто минаване на 4 процентната бариера, а много повече, заяви Цветанов.

Той посочи, че след като приключат изборите, тогава вече ще започнат и съответните разговори с останалите политически формации, които ще бъдат парламентарно представени.

„Към настоящия момент мога да кажа какви са основните ни цели за секторните политики и ако действително имаме припокриване с подобни платформи за управление на страната, ние бихме разговаряли, за да може действително да се получи това, което и обществото очаква, това, което очакват и българите живеещи в чужбина, а и това, което очакват и всички тези български граждани, които работят както в частния сектор, но така също и в държавния апарат“, заяви той.

Цветанов каза, че най-неприемливи за разговор са ДПС, БСП и „също така ГЕРБ в този си профил, който в момента е изграден и участва активно в политическия живот на страната през последните 12 месеца“.

Изборите трябва да се проведат с много повече наблюдатели, каза още Цветанов.

„Това, което трябва действително да се направи е да може действително чрез медиите за всички тези порочни практики, които някой ще се опита да реализира и в този изборен процес, е хубаво да бъде давана гласност, за да може хората действително да имат мотивацията, да имат повишена избирателна активност“

 

Цветанов коментира и уволнението на журналиста Горан Благоев от БНТ.

„Много ясно, че може би някой, по някакъв начин сигурно се притеснява от подобни авторитети, когато застават зад една политическа платформа“, заяви още Цветанов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук