Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви пред медиите, че БСП и президентът Румен Радев всяват разделение в обществото с крайна цел предсрочни избори. До тях ще се достигне след координирани действия за политическа дестабилизация, която да повлече след себе си политическа криза.

„Румен Радев е човекът, който всъщност вече говори повече като заявка като политически лидер на политически проект, а не като президент на Република България”, отсече Цветанов, без да уточнява какъв е точно политическият проект на държавния глава. Запитан за конкретизиране, той обобщи: „То за всички е ясно”.

Според втория човек в ГЕРБ постигането на политическа криза и избори имат за цел удовлетворяване на желанието на БСП да участва в управлението, „както имаха кратката възможност да го направят по време на служебния кабинет на Румен Радев”.

Цветанов,обаче, похвали вицепрезидентката, като посочи, че има голяма разлика между изказванията на Илияна Йотова и тези на президента.:„Тя има съответния опит и знае как се прави голямата политика. Тя превъзхожда с класи поведението на президента и позицията, която отстоява, свързана с националните интереси на страната”.

Председателят на ПГ на ГЕРБ поздрави Илияна Йотова за държавническото й отношение в контраст с политическото поведение на президента.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!