Цветанов и Борисов
на снимката: Бойко Борисов и Цветан Цветанов /архив/

След като името му бе замесено в разразилия се скандал „Апартаментгейт“, Цветан Цветанов първо напусна мястото си на депутат и председател на парламентарната група на ГЕРБ, а впоследствие подаде оставка и от всичките си ръководни постове в партията. Вчера премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че доверието между двамата лидери на партията „по някои теми“ е липсвало, но анализатори посочиха, че вътрешнопартийна война няма да има, тъй като Цветанов е много лоялен на партията си. Той направи изявление, което дава основание да се смята, че оценката им е правилна.

„Аз лоша дума за Борисов няма да кажа“, заяви в ефира на bTV заместник-председателят в оставка на ПП ГЕРБ.

Цветанов обясни, че пред него са стояли само два варианта.

„Вариантите са само два – или работим както досега, или аз си тръгвам“, подчерта той и обясни, че предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е било той да остане в партията, да работи както досега, но без никакви публични изяви.

„Усещам, че е имало недоверие“, призна той за отношенията си с премиера.

Във връзка с казаното от Бойко Борисов, че не желае вече Веселин Маринов да пее на проявите на ГЕРБ, Цветанов заяви:

„Аз се гордея с Веско Маринов. Борисов е в правото си да говори каквото иска, но все пак и аз имам права. За тези 40 дни бях коректен, лоялен и не казах нито една дума. Няма да го направя и сега“, допълни още той.

Според Цветанов в такъв момент е добре човек да запази хладнокръвие и да остане спокоен. На въпроса какво от казаното от премиера го е наранило, Цветанов бе категоричен:

„Нищо! Това е неговата оценка. Няма да я коментирам“.

Бившият втори човек в ГЕРБ отново подчерта, че оставката му е лично негово решение, за което е получил подкрепата на семейството си. Той не възнамерява да променя партийната си принадлежност.

„Засега ГЕРБ е партията, която е най-припознаваща се в моите виждания. Аз съм участвал в нейното създаване. Може би ролята ми не е била толкова важна, каквато бе оценката на премиера“, подчерта той.

Цветан Цветанов обяви още, че веднага след оставката си е получил предложение от лидер на една от по-малките политически партии да се присъедини към нея, но е отказал.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!