Цветанов, Радев
на снимката: президентът Румен Радев и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов

Когато българите избраха Румен Радев за президент, очакваха да бъде обединител. Той направи точно обратното. Това каза днес в Пловдив председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

„Последователността не е присъща черта на президента Радев, а единственото нещо, в което все пак можем да кажем, че е бил последователен – е да защитава интересите на една фирма”, каза той.

Запитан дали очаква президентът да направи своя партия, той отбеляза, че амбицията е едно, но реалните възможности са друго.

„Заемайки се с такъв сериозен политически проект, трябва първо да си отговориш на въпроса каква алтернатива можеш да предложиш. За мен не е алтернатива да разделяш нацията и да всяваш омраза“, каза Цветанов.

И добавя:

„Европейските избори ще покажат какво ще бъде бъдещето на Европа в следващите 5 години. Важно е да провокираме сред хората повече еврооптимизъм. 12 години след приемането ни в Съюза, европейската солидарност вече е достигнала до всеки дом“, изтъкна Цветанов.

Той изрази увереност, че ЕНП ще продължи да бъде водещата политическа сила в ЕС и добави, че тя е направила своите изводи за управлението си до този момент и на базата на тях ще формира своята визия за бъдещето на Европа.

„Така ние ще дадем отговор на националпопулизма, който провокира само омраза“, отбеляза той.

Цветан Цветанов подчерта, че европейски избори ще бъдат много тежки, като всяко едно подценяване на опонентите, може да донесе в крайна сметка разочарование.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!