Банкси
Творбите на анонимния автор са разпознаваеми в целия свят

Световноизвестният уличен художник с неизвестна самоличност Банкси стига до Дубай. Феновете му в най-скоро време ще могат да се насладят на най-известните му произведения в ОАЕ.

Международна обиколка на изложбата на Банкси идва в „Mall of the Emirates“ и ще бъде изложена в „The Theatre“ от понеделник, 5 април. Ценителите на нетрадиционното му изкуство ще могат да видят производенията му до сряда, 30 юни.  Въпреки че организаторите на изложбата си запазват правото при необходимост да променят датите заради епидемията, съобщи „Нешънал“.

120 картини пристигат в МОЛ-а

Ще бъдат изложени 120 оригинални произведения на изкуството, донесени в Дубай. Те ще могат да се видят в „The World of Banksy – The Immersive Experience“. Това е най-голямото изложение на творби на Банкси на планетата.

Посетителите ще могат да видят официални репродукции на някои от най-вдъхновяващите творения на Банкси, включително рамки и стенописи като „Момиче с балон“, „Хвърляч на цветя“ и „Любители на мобилни устройства“.

Световноизвестен с неизвестна самоличност

Банкси може да е едно от най-известните имена в света на изкуството, но самоличността му остава неизвестна. Уличният художник,  запазва анонимност, въпреки години на заглавия в медиите. Провокиращите  му политически произведения обикалят целият свят. Как изглежда мистериозният творец, никой не знае. Произведенията му обаче са разпознаваеми в целия свят.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!