Бронирани бойни машини, произведени от турската отбранителна промишленост, скоро ще станат част от военната техника на Унгария, с което тя ще стане първата страна от ЕС, която ще използва такива превозни средства, съобщи в. „Сабах“.

Унгария ще бъде шестата страна, закупила „Ejder Yalçın 4×4“, произведена от „Nurol Makina Sanayi“ (NMS), и втората страна, която купува „Yörük 4×4“, която също е в етап на масово производство. Бронираните транспортни машини присъстват във видеозаписи и снимки, споделяни от унгарската армия.

Автомобилите „Ejder Yalçın“ и „Yörük“, носещи символи на унгарската армия и унгарското знаме, също бяха показани на обществеността на летище „Будайорс“ като част от събитията, организирани за „Ден на националната отбрана“.

На тържествените събития присъстваха официални делегации от страните от НАТО и страните от региона, както и военни аташета.

Бронираната серия „Ejder“ досега е закупена от 10 страни и компанията продължава преговорите за подписване на нови договори с други страни. Фирмата също така разработва различни конфигурации на автомобила за своите чуждестранни купувачи.

NMS в момента работи по нови договори за още 500 бронирани превозни средства.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!