коалиция

Управляващите се събират на Коалиционен съвет. Това е пореден опит да постигнат единна позиция по темата за изпращането на военна помощ за Украйна. Той ще се проведе в късния следобед.

До срещата на лидерите на четирите формации в управляващата коалиция се стигна, след като инициаторът ѝ – съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов обяви, че отменя поканата си, тъй като проектът за изпращане на военна помощ ще бъде вкаран като точка за гласуване в пленарна зала още в първия работен ден на парламента след великденската ваканция.

Вчера премиерът Кирил Петков обяви във Фейсбук, че ще продължи да работи за единна позиция на България, но до постигане на политически консенсус открива публична кампания за набиране на средства за закупуване на боеприпаси. Неговият призив е всеки български гражданин да дари като него по една заплата.

Ще бъде обсъдено и планираното за сряда посещение на българска делегация в Киев. Преди това на Изпълнително бюро от БСП ще решават дали да изпратят свой представител.

Припомняме, че засега само социалистите са против изпращане на военна помощ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук