На снимката: Павел Колев

Изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев заяви, че клубът се нуждае от около 3 млн. лв., за да оцелее до края на юли. Набирането на приходи не става само от дарения, а се търсят и спонсори. Той съобщи още, че УС на клуба няма друг изход, освен да приеме дарението, въпреки че от фенската организация „Синя България“ се обявиха против приемането на парите. Така по темата се формира взривоопасна опозиция, в която тези, които са на заплати в клуба, желаят да приемат парите на Пеевски, а редовите фенове предпочитат да се подходи от принципни позиции и да не поощряват „модела бащица“.

„Ние не правим разлика между дарителите. И други пъти сме сме имали дарения. Не сме обсъждали електронното гласуване. Имаме една обща цел – „Левски“ да го има. Най-спешните плащания са за заплатите на футболистите и ние правим всичко възможно да ги задържим, за да може при трансферния прозорец да генерираме приходи.. Наско Сираков не е присъствал на управителния съвет, обсъждаме бъдещето на Левски. Той получи доста солидна подкрепа от левскарската общност“ – каза изпълнителният директор на „синия“ клуб Павел Колев.

По думите на Колев дарението не върви с някакви условия и тъй като идва в тежък момент, ще се приеме поради все по-затруднената ситуация в клуба.

„Смятам, че „Левски“ винаги е имал нужда от Наско Сираков под една или друг форма, оттук нататък не ми е в правомощията да коментирам. Беше обсъден въпросът с дарението на Пеевски. Управителният съвет има позиция, че ние носим отговорност към акционерите на клуба и привържениците на „Левски“ да направим така, че клубът да оцелее. Затова няма какво да правим освен да приемем дарението и да го изхарчим прозрачно. „Левски“ не се е молил за това дарение, не сме поставяли условия кой може да дарява и кой не. Има дарители привърженици и на други отбори. Аз лично имам съобщения от фенове на ЦСКА, които са дарили. Дарението е едностранен договор, условия не са ни поставяли с него. Аз като изпълнителен директор ще понеса негативите. Най-важно е „Левски“ да продължи да съществува“, допълни Колев.

Той поясни, че онлайн анкетата на Васил Божков не е обсъждана на днешното заседание и призова феновете да не поддават на емоциите.

„Спасението на Левски минава през много сериозно орязване на бюджета и набиране на приходи не само чрез дарения“, поясни Павел Колев.

Приемането на дарението обаче може да стане повод за бъдещи вътрешни конфликти. Малко след като се разбра, че е направено, от тръст „Синя България“, който държи 10% от акциите на клуба, обявиха, че са против използването на тези пари. Ето и позицията на организацията, публикувана във „Фейсбук“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!