Красимир Първанов
на снимката: Бившият зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов

Принуденият да подаде оставка зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов показа в ефира на БТВ купеното от „Артекс“ евтино жилище в луксозната сграда в квартал „Изток“.

Красимир Първанов

Жилището е придобито от Първанов на 28 септември 2018 г., а сделката е за апартамент от 149 квадрата и два гаража с обща площ около 50 кв. м. Цената на апартамента е 616 евро на квадратен метър. Покупката си Първанов обясни така:

„Преди 10 години съм купил жилище от същата фирма, което е по-нагоре по тази улица. Всеки ден, отивайки на работа, аз минавах покрай този строеж. И в миналото, и в настоящето – аз имам конкретно впечатление какво извършва този строител. Това ме е навело на мисълта да инвестирам в още едно жилище“, обясни Първанов защо е закупил имота.

Бившият зам.-министър обасни, че като лоялен клиент на „Артекс“ настоявал да му бъде направена отстъпка. По думите му покупката няма нищо общо с поста, който е заемал и не се е облагодетелствал от него. По отношение на оставката си пък отново отрече да е разговарял с министър-председателя преди да я подаде.

Красимир Първанов

Според Първанов било невъзможно цените на имотите в този квартал да стигат до 2400 еврно за квадрателн метър.

Красимир Първанов

Бившият зам.-министър на енергетиката допълни, че от 2011 г. до 2017 г. е развивал успешен частен бизнес в сферата на енергетиката. „Управлението на тези фирми сега е прехвърлено на лица, които нямат нищо общо с моето семейство. Аз не ги управлявам, но ги притежавам. Това не е конфликт на интереси. Ресорите ми в Министерство на енергетиката нямаха нищо общо с дейността на фирмите“, каза още той.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук