училище ваканция

В класните стаи носенето на маски за учениците от 5 до 12 клас да бъде задължително, а за тези от 1 до 4 клас  силно препоръчително.

Около тазии противоепидемична мярка са се обединили синдикати, училищни директори и експерти от Министерството на образованието и науката по време на работна среща в МОН днес, предаде БНР.

За да може новата мярка за носене на маски в училище да влезе на национално ниво, то министърът на образованието и културата Красимир Вълчев трябва да подпише съответната заповед, като това се очаква да се случи утре.

Това обясни Диян Стаматов – председател на Съюза на работодателите в системата на Народната просвета в България и директор на 119 училище в София.

Участниите в работната среща са подкрепили и идеята на педагогическите специалисти и служителите в образователните институции, прекарали Covid-19 да бъде предоставен допълнителен 10-дневен платен отпуск.

Участниците в работната среща в МОН са постигнали и съгласие за продължаването на учебните занятия в училищата, след период на дистанционно обучение, да става първо с локални решения на общинските и областни щабовете, след това с решения на РЗИ, и чак тогава с решения на самите учебни заведения.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук