valcho arabadzhiev
На снимката: Вълчо Арабаджиев

Вълчо Арабаджиев, син на Маринела и Ветко Арабаджиеви, за които е издадена Европейска заповед за арест, остава в ареста, реши Специализираният съд. Един от адвокатите на Вълчо – Илиян Василев – пледира дори да не се взема никаква мярка. Защитата поиска в началото на заседанието да бъде назначена и съдебно-медицинска експертиза, но съдът отхвърли това искане.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативния спецсъд.

В края на август бе извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев. На 1 септември заместник-главният прокурор Иван Гешев и заместник-ръководителят на Специализираната прокуратура Кирил Пейчинов представиха подробности за досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари. В хода на процесуално-следствените действия са иззети суми от 10 млн. лв. Събрани са доказателства срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви, за които е издадена Европейска заповед за арест, тъй като същите са извън територията на страната, съобщиха тогава от обвинението. Беше съобщено, че е задържан синът им Вълчо Арабаджиев и че той е с повдигнато обвинение за данъчни престъпления и пране на пари. „Интерпол“ издаде червена бюлетина за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви. През декември стана ясно, че „Интерпол“ публикува и снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви за издирване.

На 2 септември Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянева бяха пуснати под парична гаранция от спецсъда, но по-късно Апелативният спецсъд ги върна в ареста. През ноември специализираният съд гледа мярката сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви, но не го пусна от ареста.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!