Валери Симеонов
на снимката: Валери Симеонов

След като НФСБ подаде сигнал в прокуратурата заради недекларираните имоти на туристическия министър Николина Ангелкова, а председателят на партията Валери Симеонов изрази ясни съмнения, че доходите й за тях са декларирани, днес той хвърли нова бомба по друг министър. Симеонов обаче не назова името му

Действащ министър, с доста крупни имоти – три големи апартамента в София, се оказва, че не живее там. Оказва се, че живее някъде другаде, а той е длъжен да го декларира по закона за противодействие на корупцията, заяви Симеонов в кулоарите на парламента.

Макар че Симеонов не посочи конкретни имена, подозренията паднаха върху възможността той отново да визира Ангелкова.

„Става въпрос за един доста луксозен имот, който се обитава с години и за който има публикации в медиите“, уточни Симеонов и подчерта, че той се намира на улица „Липа“ в столичния квартал „Бистрица“.

По думите му имотът заема площ от 2,5 декара, а в него има луксозна триетажна къща.

„Като познавам моите непримирими колеги, най-вероятно те днес ще пуснат още едно писмо до КПКОНПИ“, допълни Симеонов.

Той определи сигнала срещу него, заради който прокуратурата възложи проверка на КПКОНПИ за закупени от „СКАТ“ ООД като „клеветнически твърдения“ и се закани да заведе съдебно дело срещу този, който го е подал.

Симеонов не намери връзка между стартиралата проверка срещу него думите му, че с многото оставки в редиците на управляващите ще се повдигне и въпросът за оставка на премиера Борисов.

„Не мога да коментирам, но това са факти. Може да има връзка, може да няма връзка“, посочи той.

Припомняме, че след като партията на Симеонов подаде сигнал в прокуратурата за имотите на Ангелкова, екс-вицепремиерът се изказа остро за масовото искане на оставки от представителите на ГЕРБ, оказали се замесени в скандала с евтините апартаменти. Само няколко часа след това от КПКОНПИ обявиха, че разследват и самия него.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!