Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че срещу България се прилага определен политически натиск от страна на Русия и Турция.

В интервю за радио „Фокус“ съпредседателят на „Обединени патриоти“ уточни, че е направил това заключение след думите на руския патриарх Кирил към президента Румен Радев и изказването на турския държавен глава Реджеп Ердоган на местен конгрес на партията му, в което заявява, че „Кърджали е част от нашите душевни граници“.

„Забелязахте ли кога си позволи той да отправи упрек към българския президент? В последните минути от визитата си при него. След това се качи веднага на автомобилите с охраната, отърча на аерогарата и там вече на крачка от самолета си позволи да направи изявление, след което да се качи и да избяга. Всичко това говори за предварително подготвена схема на поведение“, уточни Симеонов.

Според Симеонов изказванията на руския патриарх Кирил и изявлението на турския президент Реджеп Ердоган от вчера са „аналогични“. Вицепремиерът е на мнение, че поведението да двете държави е такова, тъй като момента България „не е в очакваните орбити на тези две големи държави“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!