Актьорът и режисьор Валери Йорданов обръсна косата си в знак на протест и поиска оставката на директора на Народния театър Васил Василев, като засне това във видео, което публикува във YouTube.

Във видеото актьорът от постановката „Хъшове“ обясни, че е заснел този клип, след като му било казано, че работещ в Народния театър вчера е бил уволнен, защото се подписал в подписка – организирана от Йорданов и актрисата Албена Колева, за връщане на режисьора Александър Морфов в театъра. След това, по разказа на Йорданов, въпросният човек получил обаждане, че няма да бъде уволняван, ако внимава с действията си.

Самият Морфов напусна шумно Народния театър преди седмици, след като бившият пиар на и депутат от ДПС Велислава Кръстева беше назначена като пиар и заместник-директор на Народния театър. Тогава той протестно надраска вратата на кабинета ѝ в театъра с надписи като „ДПС“, „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“ и „Изчезвай“.

След това режисьорът бе обвинен в дискриминация и започна вътрешно разследване на „лицето Александър Морфов“. Директорът Василев състави и комисия, която да извърши въпросната проверка.

Във видеото Валери Йорданов разказа как по време на заседание на въпросната комисия, директорът Васил Василев му казал следното: „Ти там си трай“.

„Няма как аз да си трая там, когато срещу себе си виждам такова управление между 1976 и 1984 г.“, посочи Йорданов.

Йорданов говори и за множество хора, напуснали Народния театър, като спомена както Морфов, така и режисьорът Явор Гърдев и писателят Захари Карабашлиев, който беше главен главен драматург на Народния театър.

„Г-н Василев, колко още трябва да напуснем, за да стане ясно?“, попита той, като уточни, че не е редно в изборен ден пиарът на Народния театър – Кръстева, да агитира за дадена политическа партия.

„Моето искане е за оставката на г-н Василев“, посочи актьорът.

Абонирайте се за нашия седмичен бюлетин

E-mail Адрес*

Още новини за култура – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук