Вълк е заподозрян, че е нападнал кенгура домашни любимци в градина в Северна Белгия. Едно животно е убито, а друго е ранено, пише местният вестник „Soir“, позовавайки се на екологичната организация „Landschap”, грижеща се за диви животни.

Инцидентът е станал в сряда вечер в градчето Бален край Антверпен, съобщи Би Би Си. Нападнатите кенгурута пребивавали в градината близо до къщата на собственика.

Според експерти от „Landschap” и кампанията им „Welkom Wolf” („Добре дошъл, вълк“), нападението е извършено от вълка Август, който е бил забелязан в района на общината във вторник. За него се знае, че се мести в територия на границата между Белгия, Холандия и Германия. Според наблюденията на природозащитниците през последните няколко седмици Август е нападнал и няколко овце, принадлежащи на местни фермери.

Говорителят на „Landschap” Ян Лос е убеден, че вълкът е нападнал кенгуруто, което е изчезнало и сигурно е изядено. На „местопрестъплението“ имало вълчи следи.

„Вълкът се е промушил през дупка в оградата и е завлякъл кенгуруто“, каза той пред медиите, като добави, че това е познатият им Август или, по-малко вероятно, новодошъл вълк, който се е появил в региона.

ДНК проби от мястото на нападението бяха изпратени в Института за изследване на природата и горите, който трябва да потвърди версията за нападението.

Вълците са почти изчезнали в Белгия, като през 2018 година бе забелязана вълчица и това бе първото свидетелство за вълк в тази страна от 100 години насам. Тази година обаче тя изчезна и се смята, че е станала жертва на ловци.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук