Слави Трифонов
На снимката: Слави Трифонов

Въпреки безславния край с предложението за проектокабинет на партия „Има такъв народ“, лидерът й Слави Трифонов не спира с личните атаки чрез „Фейсбук“ към лидера на „Демократична България“ Христо Иванов. 

Припомняме, че ИТН не успя да получи подкрепа от нито една от протестните партии. Причината беше липсата на готовност за реални преговори, отказ да се обсъдят предлаганите личности и необяснимо нежелание за подписване на политичеки документ, който да регламентира общи приоритети. Към това се прибавя и фактът, че част от хората в бъдещия кабинет бяха с компрометирани биографии, а по-голямата част се оказаха напълно непознато за широката общественост. Групата на ИТН в парламента опита да провали процеурата след като излеза от залата, но в крайна сметка депутатите успяха да финализират тази стъпка и да предвиждат мандата към следващия.

Представяме ви пълния текст без редакторска намеса

Днес Христо Иванов отново е коментирал биографиите на номинираните министри от “Има такъв народ”. По този повод искам да споделя една хипотеза. Ако “Има такъв народ” беше номинирал за министър-председател Христо Иванов, от „Демократична България“ и кръга около тях щяха да кажат следното:

„О, не – не става! Бащата на Христо Иванов е бил член на Българската комунистическа партия. Майката на Христо Иванов също е била член на Българската комунистическа партия. Тя е известна и с един митинг, на който държи пламенна реч в защита на Ахмед Доган, който според нас днес реди правителството на Слави Трифонов.

Христо Иванов е бил строителен работник, завършил е право, но не е известно да е работил като адвокат и не е известно да е имал клиенти.

Всъщност, вписан е като адвокат през 2002 г., но поради неплащане на членски внос в Софийска адвокатска колегия е бил глобяван нееднократно и е бил лишен от правото да упражнява адвокатската професия.

Той акцентира, че „единствената му работа е да е в неправителствени фондации и организации“. Припомня, че през 2014 г. Христо Иванов става служебен министър и вицепремиер в кабинета на професор Георги Близнашки, който е „виден представител на Библиотекарския кръг, който според нас днес реди правителството на Слави Трифонов“.

След това става министър и на Бойко Борисов, който е „мутра“ и „част от мафията“, по думите на самия Христо Иванов. Думи, изречени от Иванов преди да се съгласи да бъде… министър на Борисов. След като става министър на Борисов, Христо Иванов казва, че това са смешни неща, употребил е площаден език и с господата Борисов и Цветанов работи абсолютно колегиално.

По-късно Христо Иванов участва в тайни срещи за сформиране на нов политически проект. В основата на срещите е бизнесменът Иво Прокопиев, сочен за кадровик и лобист в няколко министерски съвета. В срещите участват и редица съвременни журналисти и анализатори, които днес громят Слави Трифонов из интернет, че някой му реди правителството.

По-късно Христо Иванов става един от главните виновници за разцеплението на десните. Разцепление, което оставя всички десни партии извън парламента за срок от цели 4 години.

Така че, ако обичат, от „Има такъв народ“ да си сменят кандидата за премиер и да предложат друг.“

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!