Румен Радев
Румен Радев

Териториалните планове за справедлив преход вече са изпратени. Това стана ясно от думите на министъра на енергетиката Румен Радев, който днес присъства на среща с представители на „Мини Марица-изток“ и ТЕЦ „Марица изток 2“.

На срещата трябваше да присъстват представители на протестиращите и синдикатите. По-рано през деня обаче те отказаха да дойдат. Синдикатите пък са на мнение, че ако плановете са изпратени, няма смисъл да сядат на една маса с правителството.

„Основният акцент е този – да сме уверени, че всички действия, които се предприемат, това, което се прави и това, което се планира неминуемо да гарантира, да обезпечи, сигурността на електроенергийна система и електроенергийно производство за страната“, каза министърът.

Радев съобщи, че териториалните планове за справедлив преход вече са изпратени.

„Изпратените планове стартират преговорния процес с Брюксел, а не го предопределят“, подчерта министърът на енергетиката.

Той заяви, че недоволните енергетици и миньори не застрашават с демонстрациите си функционирането на системата и изпълняват своите задачи, съобщава БНТ.

Радев призова протестиращите да имат търпение и да влязат в разговори.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук