Васил Терзиев
Васил Терзиев. Снимка: БТА

От няколко дни осмислям думите “безродник” и “нихилист”, произнесени именно от един човек, който за мен олицетворява и двете. Човек, който би трябвало да е обединител на нацията, а всъщност е мегафон на чужда държава. Той е и един от тези, които се опитват да заместят истинските просветителски инициативи и разбирането за модерен патриотизъм с евтин популизъм, бетониран в планините на България с над един милион лева (немалка част от тях държавни пари). Това написа в профила си във фейсбук кандидатът за кмет на София Васил Терзиев.

За перспектива: този един милион е сума, с която е възможно да бъдат направени четири игрища в училищни дворове, да се оборудват три СТЕМ центъра или да се ремонтират поне два покрива на български училища. Винаги съм вярвал, че постиженията на младите хора в науката, бизнеса и спорта, за които никога не се говори достатъчно, се издигат

много по-високо от 111 метра пилон.

И за чиито успехи е нужна много работа и инвестиции от всички нас.

Няма патриотизъм без борба, болка и саможертва. Няма никаква саможертва във фалшиви послания, кебапчета и ракийно-форумен патриотизъм. Патриотизъм за мен е да даваш личен пример с действията си и да работиш за бъдещето на нацията – за нейния икономически просперитет, за нейното просвещение, за въздигането на правилните идеали. Да даваш надежда, да градиш вяра в нашите способности. И да си готов лично да платиш накрая цената за едно по-добро бъдеще.

Нека не бъдем като безименния човек, а да изберем трудния и често нерадостен път на личния пример. И нека поколенията, които през годините са извървяли своя път в борбата с мрака, да не влизат днес в ненужни битки под претекст, че го дължат на децата си. Нека вече да оставят поколението на техните деца да реализира своите идеи и да градят своето бъдеще. Защото бъдещето е на тези, които ще живеят в него и то се създава СЕГА, завършва публикацията си Терзиев.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук