Асен Василев
На снимката: Асен Василев

Рано или късно очаквах, че ще има сблъсък с мафията. Той се случи покрай бюджетната процедура. Насложиха се редица кризи за мафията. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев след гласуването на вот на недоверие на кабинета „Петков“.

„За да оцелее правителството, трябваше да има достатъчно хора, които да са смели и да влязат в битка с мафията. Ако се беше сформирало такова мнозинство, то щеше да бъде много устойчиво“, каза Василев по бТВ.

Той заяви, че „Продължаваме промяната“ са започнали да се готвят за избори. „Ние вървим към нови избори септември месец“, заяви Василев. „Силно се съмнявам, че новото мнозинство може да излъчи правителство, след като дори не успяха да излъчат председател на НС“, добави той.

Относно варианта, който беше предложен по-рано от Кирил Петков за разговори с депутати от всички партии и за сформиране на ново правителството в рамките на този мандат на „Продължаваме промяната“, Василев заяви, че не вярва, че някой, гласувал с ДПС и Възраждане, ще промени решението си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук