Искате ли да се научите да плувате като фантастично морско същество? За това има специални уроци във Финландия, където можете да възприемете плавателни умения като на русалка. По-интересното е, че от тях се възползват не само деца, но много често и възрастни мъже и жени.

За целта те се обличат в специални бански костюми, които завършват с … рибешка опашка. За повечето от възрастните, които ходят на уроци по „русалчество” това е сбъдване на детската им мечта да се превъплътят в мистичното същество.

Финландия, морски същества

Инструктор по време на необичайните уроци е Мая Мотонен, бивша детска учителка, която от месец август миналата година е помогнала на над 200 души да влязат в кожата на русалки.

Мая Мотонен учи русалките новобранци как да извършват вълнообразни движения от глава до пети и да се оттласкват с опашките си, за да се движат напред. По-напредналите дори могат да изпълняват няколко подводни трика, например пляскане с опашка над водната повърхност докато поддържат баланс с главата надолу под водата.

Финландия, морски същества

Макар и да се приема с учудване от страна на повечето мъже, от ексцентричната идея се възползват и немалко представители на силния пол. Единственото необходимо на мъжките русалки, за да се заемат с уроците е малко по-голяма доза непукизъм.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук