заведение Франция коронавирус

Всички кръчми, барове, ресторанти и други заведения в Англия трябва да затварят в 22:00 часа от четвъртък, за да се ограничи разпространението на коронавирус, съобщи Би Би Си.

Мерките ще бъдат определени от министър-председателя в Камарата на общините, преди да се обърне към нацията директно тази вечер.

Това се случва, когато британското ниво на опасност от COVID-19 стана 4 , което означава, че предаването е „високо или нараства експоненциално“, допълва Би Би Си.

Очаква се Борис Джонсън също да подчертае необходимостта хората да спазват социално дистанциране, да носят маски за лице и да си мият редовно ръцете.

И според информации в медиите той ще призовава хората да работят от вкъщи при случаите, когато това не оказва негативно влияние върху бизнеса.

Главният научен съветник на правителството сър Патрик Валанс предупреди, че до средата на октомври може да има 50 000 нови случая на коронавирус на ден без по-нататъшни действия – което според него може да доведе до над 200 смъртни случая на ден до средата на ноември.

Вчера в Обединеното кралство бяха регистрирани още 4 368 случая за един ден и 11 починали.

По-нататъшни ограничения също ще бъдат обявени в Шотландия , докато ограниченията за домакинствата ще бъдат разширени за цяла Северна Ирландия .

Също от 18:00 часа днес още четири окръга в южен Уелс ще бъдат изправени пред нови мерки , включително вечерен час за кръчми и барове, които ще затварят в 23:00 часа

„Никой не подценява предизвикателствата, които новите мерки ще отправят към много граждани и компании. Ние знаем, че това няма да бъде лесно, но ние трябва да предприемем допълнителни действия, за да контролираме разпространението на вируса и да защитим Националната здравна служба“, ще заяви британският премиер, според съобщение на „Даунинг стрийт“10.

„Ще подчертаем, че ако хората имат възможност да работят от дома си, то ние ще ги насърчим да го правят“, каза  представителят на британския кабинет Майкъл Гоув пред телевизия Скай.

Пред Би Би Си пък Гоув заяви, че училищата трябва да останат отворени, както и работните места, на които персоналът трябва да присъства лично, но при гарантиране, че заразата няма да се разпространява.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!