Олимпийски игри

Двама чуждестранни спортисти, живеещи в олимпийското село в Токио, са дали положителна проба за коронавирус, се посочва в доклад, публикуван на уебсайта на организационния комитет на Токио 2020.

Личните данни на заразените спортисти не са предоставени.

Освен това в документа се казва, че на 18 юли инфекцията е била открита при един спортист, който не живее в Олимпийското село, един служител в медиите, един работник, нает на олимпийски обекти, и петима души, свързани със състезанието. Всички заразени не са японски граждани.

На 17 юли организационният комитет информира за първия случай на откриване на коронавирус на територията на олимпийското село. На този ден заразата е открита при лице, свързано с игрите.

Както съобщи агенция Киодо, позовавайки се на представител на организационния комитет на Токио 2020, свързан с игрите, и двамата спортисти, чиято инфекция е потвърдена в Олимпийското село, са граждани на една и съща държава. Според предоставената информация третият заразен е журналист.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г. Поради пандемията състезанията бяха отложени за една година, сега те ще се проведат от 23 юли до 8 август. Организаторите решиха да проведат игрите без чуждестранни фенове, а местните зрители също няма да бъдат допуснати до събитията в шест японски префектури, включително Токио. Шест дни преди началото на Олимпиадата ситуацията с разпространението на коронавирус остава трудна: ежедневното нарастване на броя на новите случаи в японската столица се поддържа на над хиляда. От 12 юли, поради влошената епидемична обстановка в Токио, отново влезе в сила извънредно положение, което ще продължи до 22 август.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук